luni, 29 iulie 2013

Şedinţă a Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Sud-Est

Joi, 25.07.2013, la Sala „Dobrogea” a Consiliului Judeţean Tulcea, a avut loc şedinţa Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Sud-Est
Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu deţine preşedinţia Consiliului, perioadă extrem de importantă în ceea ce priveşte pregătirea perioadei de absorbţie a fondurilor europene în perioada 2014-2020.

Pe ordinea de zi a Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Sud-Est s-au aflat o sumă de aspecte importante, precum prezentarea propunerii privind Strategia Naţională pentru Dezvoltare Regională în perioada 2014-2020, sau analiza aspectelor ce îngreunează absorbţia fondurilor europene. 
Printre altele, reprezentantul Primăriei Constanţa a ridicat problema lipsei fondurilor pentru faza iniţială de pregătire a proiectelor, pentru faza de contractare a studiilor de fezabilitate, Consiliul pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Sud-Est fiind unanim de acord asupra faptului că această problemă afectează în egală măsură toate judeţele membre ale regiunii noastre.

În final s-a stabilit ca, în vederea pregătirii minuţioase a perioadei de absorbţie a fondurilor europene 2014-2020, Consiliul pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Sud-Est să se întrunească bilunar, pentru analiza oportunităţilor de finanţare precum şi identificarea piedicilor administrative sau financiare ce pot apare în acest proces. (vezi textul original aici)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu