luni, 8 iulie 2013

,,Regionalizarea şi problemele locale"

Consiliul Judeţean Tulcea a organizat vineri, 05 iulie 2013, la Sala Mihail Kogălniceanu, o dezbatere cu tema ,,Regionalizarea şi problemele locale,, partenerul principal al acestei întruniri a fost Agenţia Naţională de Presă Agerpres.

S-a discutat despre viitoarea regiune administrativă Dobrogea care va avea ca bază Constanţa şi Tulcea, la care ar putea fi alipite alte două judeţe Călăraşi şi Ialomiţa.

Se doreşte organizarea de regiuni suficient de mari pentru a putea avea în interior resurse naturale diverse, variate, pentru a putea genera mai multă dezvoltare, pentru a avea forţă de muncă cu cât mai multe specializări, pentru a avea cât mai multe etnii într-o regiune, pentru a se stimula interacţiunile umane, sociale, care sunt importante pentru progres. Dobrogea îndeplineşte toate aceste criterii, plus că are şi ieşire la mare. Mai mult decât atât, Portul Constanţa are o importanţă strategică incredibilă.

Au participat la aceasta dezbatere: preşedintele CJ Tulcea Horia Teodorescu, vicepreşedintele CJ Tulcea Vasile Strat, prefectul Lucian Eduard Simion, Guvernatorul ABDD Edward Bratfanof, preşedintele Asociaţiei Patronale a Turismului din Delta Dunării Daniel Iluşcă , dir.general Agerpres Alex Giboi, dir.gen.adjunct Agerpres Cristian Durleci, dir.gen.adj. Agerpres Mario Creţu, Andreea Rotaru redactor şef Agerpres. Răspunsuri la întrebări au mai oferit autorităţile locale dar şi parlamentarii tulceni.(pentru text orginal vezi aici)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu