sâmbătă, 28 martie 2015

“INTELIGENT ȘI ECOLOGIC – noi oportunități pentru economia albastră a Mării Negre


   
 În perioada 23-25 martie 2015 o delegație a Consiliului Județean Tulcea a participat la Conferința Internațională “INTELIGENT ȘI ECOLOGIC – noi oportunități pentru economia albastră a Mării Negre. Susținerea creșterii activităților economice maritime”, desfășurată la Sofia, în Bulgaria. Evenimentul, organizat de Direcția Generală pentru a Afaceri Maritime și Pescuit Mediterana și Marea Neagră a Comisiei Europene și Ministerul Transporturilor, Informației , Tehnologiei și Comunicațiilor din Republica Bulgaria, a beneficiat de prezența unor factori de decizie importanți din zona Mării Negre : ambasadori, agenți economici, reprezentanți structuri asociative internaționale.

Consilierii județeni Mircea Stoian și Marin Sima au asistat la desfășurarea a 3 paneluri, ce au avut drept temă 3 subiecte importante pentru regiune : conectarea afacerilor, pescuitul pentru turiști, crearea de oportunități de afaceri.În cadrul discuțiilor , reprezentantul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România a subliniat importanța ADI ITI Delta Dunării pentru inițierea și implementarea de proiecte care vor contribui la dezvoltarea economică a regiunii iar reprezentatul FLAG a detaliat implicare Consiliului Județean Tulcea și a altor factori de decizie județeni în implementarea Programului Operațional de Pescuit.
Administrarea în condiții durabile a patrimoniului natural a fost privită inițial ca o măsură restrictivă de către locuitori dar în timp aceștia au învățat să respecte natura și resursele acesteia. Căutăm în continuare alternative economice durabile care să permită protejarea pescuitului ca și ocupație tradițională și parte a culturii deltaice și să ofere o sursă de venit locuitorilor din zonele protejate.Având în vedere faptul că orice schimbare solicită eforturi materiale substanțiale, îmi exprim convingerea că vom găsi soluții eficiente și ecologice în zona Mării Negre prin care să contribuim la dezvoltare economică doar prin asocieri public – privat , prin atragerea de investitori privați și obținerea de grant-uri. Avem obligația să transformăm Marea Neagră într-o mare albastră !” a declarat Mircea Stoian .​

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu