joi, 23 mai 2013

Seminarul Internaţional “Regiunile româneşti între Strategia Dunării şi Sinergia Mării Negre”

Astăzi la Sala de Conferinţe a Hotelul Delta din municipiul Tulcea se desfăşoară Seminarul Internaţional “Regiunile româneşti între Strategia Dunării şi Sinergia Mării Negre”.
foto 1 - participanţii, la deschiderea reuniunii
Cu începere de la ora 12.00 a avut loc deschiderea oficială a seminarului, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Tulcea şi Conferinţa Regiunilor Periferice Maritime din Europa.

Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu a deschis lucrările adresând un mesaj de bun venit tuturor participanţilor. “Vreau ca această întâlnire să ne ofere cadrul favorabil unui schimb de experienţe şi informaţii, de a întâlni partenerii din celelalte regiuni membre, de a cunoaşte oameni noi şi de a consolida relaţiile existente” a punctat preşedintele CJ Horia Teodorescu în cuvântul de deschidere.
foto2 - prezidiul
Patrick Anvroin, director în cadrul Conferinţei Regiunilor Periferice Maritime din Europa a făcut o scurtă prezentare a organizaţiei şi a proiectelor pe care le derulează, exprimându-şi totodată speranţa identificării unor interese comune pentru participanţi pe perioada lucrărilor.

În cadrul primei sesiuni de lucru perticipanţii au făcut cunoştinţă cu Delta Dunării, judeţul Tulcea şi organismele existente la nivel local, prin intermediul prezentării lui Edward Bratfanof, Guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei “Delta Dunării”, a reprezentantului Agenţiei de Dezvoltare Sud Est, Carmen Cononov şi a celui de la Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Tulcea, Dan Drăgan.

Potrivit organizatorilor, scopul seminarului este mediatizarea acţiunilor Conferinţei Periferice Maritime din Europa şi a Comisiei Balcanice şi a Mării Negre în cadrul regiunilor româneşti, atât membre cât şi nemembre în cadrul organizaţiei, precum şi schimbul de informaţii şi experienţe între regiuni în vederea identificării unor proiecte comune pentru accesarea viitoarelor programe de finanţare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu