vineri, 19 septembrie 2014

Consilierul politic al Ambasadei Statelor Unite în România, Joe Trimble, în vizită la Consiliul Judeţean Tulcea

Comunicat de presă - Consiliul Județean Tulcea
(2014 Agenția Națională de Presă AGERPRES)
Oficialul American a ajuns, joi dimineaţă, la 10.30, la sediul Consiliului Judeţean Tulcea, acolo unde s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, respectiv cu vicepreşedinţii CJ, administratorul public al CJ Tulcea, Liliana Marinescu, cu prefectul de Tulcea, Marin Bădiţă, guvernatorul ARBDD, Lucian Simion si cu directorul ADI-ITI Delta Dunării, Florin Hriţcu.
După ce a prezentat pe scurt judeţul Tulcea, preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu, a vorbit oficialilor americani despre cel mai important proiect de dezvoltare a judeţului Tulcea: instrumentul financiar „Investiţii Teritoriale Integrate“, care va asigura un buget de peste 1,2 miliarde de euro (la care se va adăuga şi partea de co-finanţare a statului român, suma urmând să ajungă la aproape 1,5 miliarde de euro).

În aceeaşi ordine de idei, şeful administraţiei judeţene a amintit despre contribuţia echipei Băncii Mondiale, despre aceşti specialişti care au construit strategia care va sta în spatele alocării financiare prin ITI, primul draft al acestei strategii urmând să fie prezentat pe data de 4 noiembrie 2014.

În total, spune preşedintele Teodorescu, România are o alocare financiară (pentru perioada 2014-2020) de peste 40 de miliarde de euro, din care 20 de miliarde sunt plăţi directe pentru agricultură şi domeniul social), iar 20 de miliarde constituie bugetul pentru dezvoltare. „Cinci la sută din acest buget va fi alocat zonei aferente ITI“, a explicat preşedintele Horia Teodorescu.

Am simţit încă de când am ajuns aici că este o regiune absolut deosebită, mai ales dacă luăm în calcul faptul că aveţi ceva unic, Delta Dunării. Este clar acum că atât Banca Mondială, cât şi Comisia Europeană au înţeles acest lucru şi v-au sprijinit pentru această realizare“, a transmis consilierul politic al Ambasadei SUA în România, Joe Trimble (prezent pentru prima dată la Tulcea).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu