miercuri, 14 august 2013

Premieră la Tulcea: Festivalul de C'ARTE DANUBIUS

Prima ediţie a Festivalul de C’ARTE DANUBIUS s-a lansat astăzi, 14 august 2013, ora 14.00, în Piaţa Civică din Tulcea. Evenimentul de deschidere l-a avut ca participant special pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Vasile Strat, alături de care pe scenă au urcat personalităţi importante ale culturii române. 
Timp de 5 zile, până duminică, pe scena din Piaţa Civică şi în spaţiul Art Cafe La Scena-Casa Avramide, vor avea loc, cu această ocazie, evenimente din diverse domenii artistice: editoriale, arte vizuale, spectacole şi cinema.
Vor fi prezentate o serie de lansări de carte, precum „Singurătatea vine pe facebook“, de Dan Mircea Cipariu, „Ieşireadinbazadedate“, de Mireille Rădoi, „Secretul secretelor“,de Flavius Predescu, vor fi organizate conferinţe privind diverse teme: „Cultura română în satul global“, susţinută de academicianul Eugen Simion, „Tulcea, periplu cultural“, de Dan Arhire, preşedintele Asociaţiei „La Drum“ sau „Masca şi statuia vivantă“, susţinută de Mihai Mălaimare.
Festivalul reprezintă o premieră pentru judeţul Tulcea, iar Consiliul Judeţean Tulcea s-a implicat, în calitate de coorganizator la derularea primei ediţii a acestui eveniment cultural, se subliniază în comuncatul transmis de către biroul de Relaţii Publice din cadrul instituţiei. 
Festivalul se va încheia pe 18 august, cu prezentarea de carte pentru copii „Lumea copiilor“, susţinută de Valentin Ajder şi Ioan Cristescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu