vineri, 21 iunie 2013

Dezvoltare durabilă în Delta Dunării prin Proiectul NaviNatur

În perioada 10 -13 iunie, în localitatea Sfântu Gheorghe din Delta Dunării, s-a desfăşurat etapa finală a proiectului NaviNatur. Copiii implicaţi în acest schimb de experienţă, elevi ai Şcolii cu clasele I-VIII Sfântu Gheorghe şi ai Şcolii Marion-Doenhoff-Gymnasium Moeln din Germania, au participat la o vânătoare de comori, descoperite cu ajutorul GPS-ului. 
Proiectul NaviNatur a fost implementat în 2 locaţii din România: Sighişoara şi Tulcea/Sf. Gheorghe, de către Centrul pentru Educaţie de Mediu (SCHUBZ) din Luneburg, Germania. Proiectul NaviNatur a abordat tematica dezvoltării durabile cu accent pe Rezervaţiile Naturale dintr-o perspectivă novatoare şi a presupus un parteneriat transnaţional.
Proiectul a început în anul 2011 iar prin intermediul acestuia au fost posibile organizarea de seminarii, vizite reciproce ale elevilor din şcolile partenere din România şi Germania, şi crearea de tururi educaţionale comune încărcate pe portalul www.navinatur.de.
  • Proiectul NaviNatur „Descoperă şi prezintă durabilitatea de o manieră transnaţională şi prin noi modalităţi: Educaţie pentru o dezvoltare durabilă (ESD) a fost realizat în cadrul unui program de schimb de elevi prin vizite educaţionale GPS între şcoli din România şi Germania”. 
Finanţat de Deutsche Bundesstiftung Umwelt (DBU), acest proiect a fost implementat, în perioada 2011-2013, de către Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) împreună cu Centrul pentru Educaţie de Mediu (SCHUBZ) din Luneburg, Germania. vezi detalii şi în articol sau pe site-ul ARBDD.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu