luni, 29 aprilie 2013

Municipiul Tulcea, Capitală Verde şi Oraş al reciclării

După ce a fost desemnată Capitala Verde a României şi i-a fost decernat trofeul "Primăria Verde", în 2011, municipiul Tulcea a primit, săptămâna trecută titlul de „Oraşul reciclării”, o altă recunoaştere naţională a modului în care autorităţile locale acţionează în domeniul protecţiei mediului.

"Capitala Verde a României" este un proiect derulat de Umbrela Verde (program al URBB - Tuborg Romania), în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Pădurilor şi constă într-o competiţie adresată primăriilor tuturor oraşelor din Romania prin care se doreşte responsabilizarea publicului cu privire la respectarea mediului înconjurător. Atât reprezentanţii autorităţilor locale, cât şi cetăţenii sunt încurajaţi să iniţieze sau să se implice în proiecte ecologice, care pot îmbunătăţi calitatea vieţii în oraşele României.
  • Ca urmare a câştigării acestui trofeu, în municipiu va fi amenajată o zonă de picnic, res­pec­tiv proiectul „Pallet Picnic Park”(vezi foto), desemnat cel mai eco-creativ proiect de amenajare a unei zone dedicate în cadrul competiţiei Eco-Rom Ambalaje „Picnic Design 2012”.
Competiţia "Oraşul reciclării" este organizată de Eco-Rom Ambalaje, compania deţinătoare a licenţei “Punctul Verde” în România şi cea mai importantă organizaţie de preluare de la agenţii economici a obligaţiei de reciclare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje. Proiectul iniţiat de organizaţie a fost adresat primăriilor de municipiu (fiind înscrise 200 de municipii) şi s-a derulat în perioada 1 septembrie 2012-28 februarie 2013. 


Iniţativa „Oraşul reciclării” a fost susţinută de:  
- Asociaţia Municipiilor din România                    
- Institutul pentru Politici Publice                         

şi promovată de: 
- Green Report, 
- Revista Română de Administraţie Publică Locală
- Administraţie.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu