marți, 30 aprilie 2013

Aşezare umană veche de 7000 de ani, în Delta Dunării

În urma celei de a treia campanii de cercetări arheologice, acţiuni desfăşurate de echipe de istorici români şi francezi pe parcursul a mai bine de doi ani în Delta Dunării, la Mila 23, în punctul Taraschina, au fost găsite urme de locuinţe din Neolitic.
  • Declaraţiile oficiale susţin că este o aşezare umană, veche de 7000 de ani şi este foarte importantă pentru că oferă comunităţii un reper cronologic pentru evoluţia Deltei Dunării.
Şantierele arheologice din Delta Dunării au fost deschise cu sprijinul francezilor în anul 2010, iar proiectul de cercetare se încheie în acest an, potrit istoricilor autohtoni. 
Cercetările arheologice se desfăşoară în cadrul Misiunii Arheologice Delta du Danube, o iniţiativă româno-franceză susţinută financiar de Ministerul Afacerilor Externe şi Europene din Franţa, Consiliul Judeţean Tulcea şi Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional din România. Coordonarea proiectului este realizată de Cristian Micu (ICEM Tulcea) şi Laurent Carozza (laborator CNRS Géode, Toulouse)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu